Raymond van Barneveld en zijn Devialet speakers: ‘Wat je hoort is bizar.’

Tijdens een rondje winkelen komt hij in Westfield London, waar een shop van Devialet is gevestigd. ‘En ik zag speakers staan. Uitgevoerd in brons, zilver en goud. Ik heb vier stuks van goud genomen’, vertelt Raymond van Barneveld (foto: Richard Helwig).

Muziek is zijn grote passie. ‘Dat begon al toen ik een klein jongetje was. De jaren zeventig en tachtig hebben mijn voorkeur.’ En Raymond van Barneveld praat graag over zijn Devialet speakers. Ik zocht deze vijfvoudig wereldkampioen darten thuis op voor de publicatie van een interview in een tweetal muziektijdschriften, FWD Magazine en Music Emotion. Het is zomer 2021.

De ouders van Raymond van Barneveld waren muzikaal. ‘Mijn moeder is haar leven lang een groot fan van Elvis Presley geweest. Mijn vader was dat meer van The Beach Boys. Ze beschikten over een gigantisch grote platencollectie. Ik keek naar AVRO’s Toppop met Ad Visser. Dan gingen ze van nummer veertig naar één en dan was ik verziekt als mijn favoriete nummertje er niet bij zat. Halverwege de jaren tachtig kwamen de videoclips. Sky Channel was in Nederland. De hele dag stond de televisie aan. Geweldige tijden waren dat.’

Hij blijft nuchter: ‘Er is een tijd geweest dat ik gewoon postbode was. Moest ik het hebben van een salaris van 2500 gulden netto per maand.’ Totdat vanuit financieel opzicht een betere tijd aanbreekt door zijn succesvolle carrière in de dartsport. Tijdens een rondje winkelen komt Raymond in Westfield London, waar een shop van Devialet is gevestigd. ‘En ik zag speakers staan. Uitgevoerd in brons, zilver en goud. Ik heb vier stuks van goud genomen. Wat je hoort is bizar. Echt niet normaal. Het voordeel bij de speakers van Devialet is dat je geen versterker hoeft te hebben. Alles gaat gelijk via bluetooth of wifi. Ik vind dat er een hoogwaardig geluid uitkomt. Bij sommige muzieknummers zie ik die dingen trillen. Te absurd voor woorden. Ze zeggen dat het een van de beste speakers ter wereld zijn. Ze hebben er nu kleintjes van. Je hoeft ze niet op die standaards te zetten als je dat niet wilt.’