Bestel boek zaak Anneke van der Stap: Vingers gespreid in angst

Onder meer John van den Heuvel, bekend misdaadverslaggever, oordeelde het volgende: ‘Het is een even beklemmend als zeer goed gedocumenteerd boek geworden.’ (foto: Richard Helwig)

In september 2016 verscheen Vingers gespreid in angst, mijn eerste geschreven boek. Hiervoor volgde ik achter de schermen van de familie, politie en justitie de moordzaak Anneke van der Stap. Deze Rijswijkse studente werd in de zomer van 2005 van het leven beroofd. 

Anneke schreef op dinsdag 21 oktober 2003 als uitwerking van een huiswerkopdracht voor haar opleiding een tekst. De bedoeling was om een verhaal bij een foto te maken met daarop afgebeeld twee gespreide handen. In het verhaaltje wordt iemand omgebracht. Bizar is dat Anneke juist deze tekst zo kort voor haar dood toevalligerwijs aan het papier toevertrouwde. De eerste regel is gekozen als titel van dit boek. Onder meer John van den Heuvel, bekend misdaadverslaggever, oordeelde het volgende: ‘Het is een even beklemmend als zeer goed gedocumenteerd boek geworden. Je hebt er onmiskenbaar je hele ziel en zaligheid ingelegd. Een waardevol naslagwerk en document voor iedereen die emotioneel of beroepsmatig bij de moord op Anneke betrokken was. Mijn welgemeende complimenten.’ Ook andere verschillende media waren uitermate positief over dit boek.

‘Een immens trieste gebeurtenis verwoord in een gedetailleerd verhaal. Uitgesmeerd over tien lange jaren. Dit boek grijpt je aan.’  John van den Heuvel, misdaadverslaggever.

‘In het onderzoek naar de moord op Anneke van der Stap zijn alle registers opengetrokken. Dit zeer gedetailleerde boek is daarvan het sluitstuk.’  Marieke van Essen, (onderzoeks)journalist De Telegraaf.

‘Stap voor stap neemt de auteur de lezer mee in alles wat er gebeurd is na haar dood. Een zaak die elke ouder naar de strot zal grijpen.’  Jorina Haspels, verslaggever AD/Haagsche Courant.

‘Meer dan tien jaar na haar dood staat op de grafsteen van Anneke van der Stap nog altijd geen sterfdatum vermeld. Een bijzonder tragische zaak, waarin ook nu nog niet alles is opgehelderd. Maar dit boek, met al haar details, brengt de lezer wel zo dichtbij als mogelijk.’  Vincent Veenman, politie- en rechtbankverslaggever Omroep West.

‘Met dit boek herbeleeft Rijswijk de nachtmerrie, die Nederland jarenlang in de greep hield.’  Tanja Verkaik, verslaggever Posthoorn.

‘Een geruchtmakende zaak die mensen na meer dan tien jaar nog aanspreekt… De beschrijvingen in het boek laat lezers de emoties voelen en proeven.’  Redactie De RijswijkseKrant, Haagmedia B.V.

‘De auteur reconstrueert de moordzaak tot in de kleinste details. Anneke’s vader vertelt hem minutieus wat hij aan den lijve heeft ondervonden.’  Reindert Brongers, website Misdaadjournalist.nl.

Alleen op deze website is het mogelijk een door mij gesigneerd exemplaar van het boek Vingers gespreid in angst aan te schaffen. Het boek is natuurlijk ook in de boekhandels en via allerlei webwinkels verkrijgbaar, maar via deze wijze is het boek niet gesigneerd. Wanneer u onderstaand bestelformulier invult en verstuurt, ontvangt u binnen enkele dagen per e-mail de bevestiging en tevens factuur. Zodra de betaling binnen is, wordt het gesigneerde boek naar het opgegeven adres verzonden. De vastgestelde prijs is € 22,50 per boek (excl. € 4,50 aan eenmalige bijdrage in verpakkings- en verzendkosten voor zendingen tot 5 stuks, binnen Nederland, daarboven is dit gratis). Uw telefoonnummer wordt alleen gebruikt als er vragen mochten zijn over de bestelling.

ISBN: 9789461539373. Paperback, 367 pagina’s. Uitgeverij Aspekt.

Gebruik dit formulier