Beluisteren op een moment wanneer u dat uitkomt

In de trein of op een lekker terras met een koptelefoon, onderweg met de auto of gewoon thuis. Als een soort gepubliceerd artikel of verschenen boek, maar dan in gesproken woord (foto: Richard Helwig).

Een podcast kunt u beluisteren op een moment wanneer u dat uitkomt. En waar u maar wilt. In de trein of op een lekker terras met een koptelefoon, onderweg met de auto of gewoon thuis. Als een soort gepubliceerd artikel of verschenen boek, maar dan in gesproken woord. Vaak worden ze vergeleken met radio. Net als met lezen, kunt u er op ieder moment mee stoppen of doorgaan.

Richard Helwig is juist daarom ook fan van de podcast. Verhalen van mensen komen hiermee nog meer tot hun recht. Verschillende van zijn interviews zijn verweven tot een podcast. Daarnaast worden er ook enkele reportages gedraaid waarin de meest uiteenlopende onderwerpen aan bod komen. De eerste podcasts vindt u later dit jaar terug op deze pagina.

Beluisteren is mogelijk op verschillende manieren. Wanneer u luistert op een mobiel of tablet kan gebruik worden gemaakt van de standaard podcast-app. Apple (voor iPad en iPhone), heeft een eigen podcast-app, die meestal standaard op uw apparaat staat, namelijk Apple Podcasts. Voor Android-apparaten is dat Google Podcast, of een andere app zoals Spotify. Verder zullen een aantal van deze podcasts op andere bekende kanalen worden geplaatst, afhankelijk van waar deze ‘thuishoort’ zoals een (lokale) omroep, bedrijf of organisatie. Dit zal altijd bij de betreffende podcast op deze website worden vermeld.