In de achtergrond van Voetbal en Veronica Inside

Je zou kunnen zeggen, een uitstraling die bij Voetbal Inside alles van een bruin café in zich had (foto: Richard Helwig).

Achter het succes van Voetbal Inside, waarvan de laatste uitzending op 7 mei 2018 bij RTL7 te zien was, en het huidige Veronica Inside, schuilt veel meer dan een paar druk aan tafel pratende ‘mannetjes’. Over de formule is dondersgoed nagedacht. En niet in de laatste plaats als je kijkt naar het decor.

De aandacht van dit tv-programma ligt niet bij de presentator en de ‘publiekstrekkers’ Johan Derksen en René van der Gijp alleen. Met Wilfred Genee als een soort van ‘bijrol’ als aangever. De achtergrond waarin de hele show plaatsvindt, is al net zo belangrijk. Naast de serieuze gesprekken over vooral voetbal en de nodige andere zaken, is er volop ruimte voor humor, spot en kroegpraat. En dat laatste past uitstekend in het speciaal daarvoor gebouwde decor. Je zou kunnen zeggen, een uitstraling die bij Voetbal Inside alles van een bruin café in zich had. Een bar op de achtergrond met een dame achter een Amstelbier tap, een duidelijk verlicht display van dit biermerk, een paar opgestapelde kratten, lege en volle bierglazen en een muur van rode bakstenen.

Alles gecombineerd met een belichting die er roodkleurig en daarmee sfeervol uitziet. Bij Veronica Inside werd de kleur van het decor meer blauw, een stuk moderner. Natuurlijk verwijzend naar de kleur van het logo van deze omroep. Ik vond het vorige decor beter. Om van dit programma te houden hoef je helemaal geen voetballiefhebber en regelmatig drinker van alcohol te zijn. Zeggen waar het op staat in een ongedwongen sfeer, is waar het hier om gaat. Dat is het geheim van de hoge kijkcijfers die dit programma iedere keer weer weet te behalen. Andere praatprogramma’s ver achter zich latend.