Gespecialiseerd in storytelling

Zijn gepubliceerde artikelen zijn vooral eenvoudig te consumeren en de doelgroep is niet aan leeftijd gebonden (foto: Richard Helwig).

Richard Helwig is een ‘freelance writer, author and photographer’ die als geen ander in staat is verhalen te vertellen en deze te vertalen naar unieke, kant-en-klare content. Zowel in print als online. Is gespecialiseerd in het vervaardigen van complete artikelen bestemd voor een uiteenlopend lezerspubliek. Op deze website schrijft hij over zijn eigen ervaringen.

Nederland leest graag. Richard Helwig geldt als volwaardig opdrachtnemer van een beperkt aantal uitgevers. Zijn gepubliceerde artikelen zijn vooral eenvoudig te consumeren en de doelgroep is niet aan leeftijd gebonden. Betrouwbaarheid en validiteit van de verzamelde informatie staat centraal. Met als doel een kwalitatief hoogwaardig aanbod aan opvallende producten te bieden. Vanaf de keuze van een specifiek onderwerp, de research, het maken van een opzet, het daadwerkelijke interview als dat nodig is, het schrijven van concepten en de definitieve versie, het nemen van foto’s, het desgewenst meekijken met de opmaak, tot aan de uiteindelijke publicatie. Alles blijft in één hand. Geheel op maat. Dat is waar Richard Helwig in uitblinkt. Hij doet dat op een gepassioneerde en bevlogen wijze. In zijn eigen stijl. Voelt feilloos aan wat de lezer wil weten. Gaat voor kwaliteit, creativiteit en originaliteit. Informeert, entertaint en emotioneert. Bijt zich vast in het onderwerp. Met oog voor detail. Heeft ontmoetingen met bijzondere mensen. Vertelt niet zomaar een verhaal. Ziet zichzelf niet als brenger van het dagelijkse nieuws. Maar wil zijn lezers wel serieus betrekken bij de gekozen onderwerpen. Richard Helwig tells stories!

In september 2016 verscheen ‘Vingers gespreid in angst’, het eerste boek geschreven door Richard Helwig. Hiervoor volgde de auteur meer dan tien jaar de moordzaak Anneke van der Stap. Deze Rijswijkse studente werd in de zomer van 2005 van het leven beroofd. John van den Heuvel, bekend misdaadverslaggever, oordeelde het volgende: ‘Het is een even beklemmend als zeer goed gedocumenteerd boek geworden. Je hebt er onmiskenbaar je hele ziel en zaligheid ingelegd. Een waardevol naslagwerk en document voor iedereen die emotioneel of beroepsmatig bij de moord op Anneke betrokken was. Mijn welgemeende complimenten.’