Word passend gemaakt of wordt passend gemaakt?

Wat nog erger is, het belang van de juiste werkwoordspelling wordt veelvuldig onderschat (foto: Richard Helwig).

Over beeldvorming gesproken. Een brief, document, e-mail of zelfs een uiting van reclame kan in één moment als volledig waardeloos worden beschouwd, als er een fout in vermeld staat. Wat niet past word passend gemaakt of wordt passend gemaakt? Wat is het nou? Richard Helwig geeft met zijn ‘Speed DT’ niet alleen de antwoorden, maar legt ook uit over het hoe en waarom.

Ik weet dat zij altijd netjes betaald of ik weet dat zij altijd netjes betaalt? Hij miste de trein of hij mistte de trein? Veel mensen weten niet of woorden met een d, t of dt moeten worden geschreven. Voor deze werkwoordspelling bestaan regels waar niemand onderuit komt. Maar hoe kun je deze regels de baas? De spellingcontrole in de computer zal niet helpen. Gevolgde lessen op school zijn al jarenlang in het geheugen weggezakt. Wat nog erger is, het belang van de juiste werkwoordspelling wordt veelvuldig onderschat. Dit soort fouten kunnen in principe als denkfouten worden bestempeld. Duidelijk is dat wie het zich permitteert om hier zonder gedegen achtergrond mee om te gaan, veel te weinig waarde hecht aan de inhoud van de boodschap die hij opschrijft.

Kom eenvoudig en snel van alle onzekerheden af. Richard Helwig ontwikkelde de korte, maar intensieve training onder de noemer ‘Speed DT’, deze is alleen gericht op het schrijven van d, t of dt. In één dagdeel weet je precies waar het om gaat. Er wordt gewerkt in kleine groepen van maximaal acht deelnemers. Lastige problemen zijn zodoende adequaat op te lossen. Hierbij wordt de beste methode toegepast om de materie onder de knie te krijgen. Met helder lesmateriaal, voorzien van genoeg oefeningen. Zelfs na het volgen van de training heb je nog kosteloze begeleiding per e-mail, in geval van inhoudelijke vragen. Gewoon op een centrale locatie in het land, maar ook trainingen op het bedrijf of op school zijn geen probleem. Informeer vrijblijvend naar de specifieke mogelijkheden.