Kennis van zaken onontbeerlijk bij foutloze e-mails

Een brief schrijven en daar uitgebreid de tijd voor moeten nemen bestaat niet meer (foto: Richard Helwig).

Minder tijd kwijt zijn met het schrijven van foutloze e-mails? Dan is kennis van zaken omtrent die materie onontbeerlijk. Richard Helwig biedt een training waarin oplossingen worden geboden. Zonder opsmuk. Meteen to the point.

Een brief schrijven en daar uitgebreid de tijd voor moeten nemen bestaat niet meer. Tegenwoordig is het een bekend beeld: een mailbox die dagelijks volstroomt met berichten. Omgaan met een dergelijk vluchtig communicatiemiddel is best lastig. Door tijdsdruk wil je een inkomend bericht snel lezen en verwacht de afzender dat er vrijwel meteen een reactie volgt. Hoezo geen stress? De kans dat je daardoor dingen over het hoofd ziet, is groot. Meer de tijd nemen is beter. Je wilt informeren. Duidelijkheid verschaffen. Zo snel mogelijk en zonder misverstanden. Teksten bevatten echter maar al te vaak spelfouten, zijn onlogisch opgebouwd van structuur, waardoor de ontvanger twee keer moet lezen om te begrijpen wat er staat. Of er is inhoudelijk zoveel mis dat er een slechte indruk ontstaat. Wat klanten kost. Collega’s je misschien niet serieus meer nemen. Dat is jammer, want het kan zoveel beter.

Natuurlijk kun je niet alles weten als het om taal gaat. Maar je kunt wel veel leren. En bronnen raadplegen om te gebruiken als handig hulpmiddel. Want spreektaal is zeker geen schrijftaal. Volg een korte, maar intensieve, training die wordt gegeven door Richard Helwig. Gewoon op een centrale locatie in het land, maar ook trainingen op het bedrijf zijn mogelijk. Aan de hand van realistische praktijkvoorbeelden ga je onder deskundige begeleiding gedurende een dagdeel zelf aan de slag. Er wordt gewerkt in kleine groepen van maximaal acht deelnemers. Lastige problemen zijn zodoende adequaat op te lossen. Hierbij wordt de beste methode toegepast om de materie onder de knie te krijgen. Met eigen ontwikkeld lesmateriaal. Informeer vrijblijvend naar de specifieke mogelijkheden.