Foutloze e-mails en zakelijke brieven

Teksten bevatten spelfouten, zijn onlogisch opgebouwd van structuur waardoor de ontvanger twee keer moet lezen om te begrijpen wat er staat (foto: Richard Helwig).

Wil je minder tijd kwijt zijn met het schrijven van foutloze e-mails en zakelijke brieven, dan is enige kennis van zaken omtrent die materie onontbeerlijk.

Een bekend beeld, een mailbox die dagelijks volstroomt met berichten. Waar vaak een antwoord op wordt verwacht. Niet iedereen kan daar even adequaat mee omgaan. Datzelfde geldt voor zakelijke brieven. Je wilt informeren. Zo snel mogelijk en zonder misverstanden. Teksten bevatten echter maar al te vaak spelfouten, zijn onlogisch opgebouwd van structuur, waardoor de ontvanger twee keer moet lezen om te begrijpen wat er staat. Of er is inhoudelijk zoveel mis dat er een slechte indruk ontstaat. Wat klanten kost. Het kan zoveel beter. En in veel minder tijd. Volg een korte, maar intensieve, training die wordt gegeven door Richard Helwig. Gewoon op een centrale locatie in het land, maar ook trainingen op het bedrijf of op school zijn mogelijk. Aan de hand van realistische praktijkvoorbeelden ga je onder deskundige begeleiding zelf aan de slag.

Er wordt gewerkt in kleine groepen van maximaal vijf deelnemers. Lastige problemen zijn zodoende adequaat op te lossen. Hierbij wordt de beste methode toegepast om de materie onder de knie te krijgen. Met eigen ontwikkeld lesmateriaal. Zelfs na het volgen van de training heb je nog voor een jaar lang kosteloze begeleiding per e-mail, in geval van inhoudelijke vragen.

Wanneer en waar?

Datum: op aanvraag en in overleg. betreft één dag. Training: foutloze e-mails en zakelijke brieven. Tijdstip: van 09.00 uur tot 16.30 uur. Grootte groep: maximaal 5 deelnemers. Kosten: 459,00 (inclusief koffie/thee/versnaperingen en samengevat lesmateriaal/schrijfgerei). Locatie: op loopafstand van Utrecht Centraal Station, makkelijk bereikbaar per auto, gratis parkeergelegenheid.

Wanneer en waar?

Datum: op aanvraag en in overleg, betreft één dag. Training: foutloze e-mails en zakelijke brieven. Tijdstip: van 09.00 uur tot 16.30 uur. Grootte groep: maximaal 5 deelnemers. Kosten: 459,00 (inclusief koffie/thee/versnaperingen en samengevat lesmateriaal/schrijfgerei). Locatie: op loopafstand van Rotterdam Centraal Station, makkelijk bereikbaar per auto, gratis parkeergelegenheid.